Nieuws/Entertainment
303739
Entertainment

Coster-Waldau doet posterblunder af met grap

De officiële filmposter van Shot Caller is de afgelopen dagen behoorlijk door het slijk gehaald op Twitter. De foto op de poster is overduidelijk gefotoshopt. Het hoofd van Nikolaj Coster-Waldau is net iets te overduidelijk op het lichaam van Dwayne ’The Rock’ Johnson geplakt. De Deense acteur reageert met een grap: „Ik ben al tien jaar Dwaynes body double.”

De Deense acteur maakt er geen geheim van dat hij de poster zelf ook nogal gênant vindt. „Kennelijk dacht een Canadees distributeur dat dit een heel goed idee was”, aldus de man die bij het grote publiek bekend werd door zijn rol als Jamie Lannister in Game of Thrones.

Het valt niet te ontkennen dat het lichaam van Johnson te zien is op de poster. Wie de foto van Shot Caller naast de filmposter van Snitch legt, ziet meteen dat het om een kopie gaat. Alleen het hoofd van de acteurs is anders.

„Iedere dag moet ik 5 uur knallen in de sportschool. Omdat ik een goede vriend van hem ben, heb ik Dwayne beloofd om nooit aan iemand te vertellen dat ik zijn body double ben, maar nu het toch al is uitgelekt kan ik er maar beter eerlijk over zijn”, grinnikt de Deen bij Entertainment Tonight.

Lichamelijke veranderingen

Overigens heeft Coster-Waldau voor zijn rol in Shot Caller wel degelijk flink moeten trainen. Hij speelt in de film huisvader Jacob Harlon die in de gevangenis belandt door een fataal auto-ongeluk. Eenmaal in de bak overleeft Harlon door bij een bende te gaan. „Dit soort gasten traint als een gek in de cel, ik moest zelf dus ook wel lichamelijk veranderen.”

Heel erg vond de acteur dat trouwens niet. „Het was leuk want het betekende vooral dat ik heel veel moest eten. Wel saai eten hoor. Vlees, vlees en nog meer vlees.”

Shot Caller gaat vrijdag in première.