Nieuws/Entertainment
303789
Entertainment

Ruim baan op radio en tv voor Elvis Presley

Er is geen ontkomen aan, 16 augustus staat sinds 1977 in het teken van Elvis Presley. Dit jaar is het exact 40 jaar geleden dat The King het leven liet en daar wordt ook in ons land bij stilgestaan.

Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers en Andrew Makkinga zijn voor de NTR op pad gegaan om uit te vinden wat er nog over is van het nalatenschap van Elvis. De documentaire Elvis Lives! draait dan ook vooral om de vraag: ’In hoeverre leeft Elvis nog 40 jaar na zijn dood?’. Elvis Lives! wordt om 20.35 uur uitgezonden op NPO 1. Aansluitend is het concert Elvis Leeft Live. Eric Corton ontvangt Nederlandse artiesten die een klik hebben met Elvis. Onder anderen George Baker, Douwe Bob en Lucas Hamming vertellen over The King en zingen zijn liedjes.

Ook op Radio 10 is stilgestaan bij de sterfdag van Elvis. Luisteraars mochten de Radio 10 Top Elvis samenstellen. Bij de Nederlandse Elvis-fans was één hit van het icoon overduidelijk favoriet: Suspicious Minds. De Limburgse zender L1 besteedt de hele week al aandacht aan het Amerikaanse icoon tijdens de Elvis Week.

Art Rooijakkers (l.), Andrew Makkinga (m.) en Matthijs van Nieuwkerk laten Elvis Presley herleven in de documentaire Elvis Lives!

Art Rooijakkers (l.), Andrew Makkinga (m.) en Matthijs van Nieuwkerk laten Elvis Presley herleven in de documentaire Elvis Lives!

RCA Records kwam afgelopen maand nog met een release voor de Elvis-fans die het liever bij een eigen herdenking houden. De oorspronkelijk in 2012 uitgebrachte verzamelaar A Boy From Tupelo - The Complete 1953-1955 Recordings is opnieuw in de schappen gelegd. Dit keer met een onlangs opgedoken live-opname van Forgot to Remember to Forget. Het boek dat bij de verzamelaar hoort is voor de 2017-editie een stuk compacter gemaakt.