Nieuws/Entertainment
303842
Entertainment

BZV-boer Hans en ’zijn’ Hanneke getrouwd

Afgelopen zaterdag zijn boer Hans (seizoen 2012) en Hanneke in de kerk getrouwd in het bijzijn van vrienden en familie. Hanneke schreef de melkveeboer een brief naar aanleiding van ’Tien jaar Boer zoekt Vrouw’ in 2014. Sindsdien zijn ze dolgelukkig samen, meldt de KRO-NCRV.

Vorige week donderdag trouwden de twee al in het gemeentehuis in Steenwijk voor de naaste familie. Zaterdag na de kerkdienst gaven ze een groot feest in de loods naast de boerderij van Hans. „Het was echt heel erg leuk! De band liet de gasten op het podium hun favoriete nummers zingen. Dat varieerde van U2 tot Queen en Lady Gaga. Het was dringen geblazen voor de microfoon”, vertelt boer Hans opgewekt.

Spruitjesboer Johan uit hetzelfde seizoen, die amper een maand geleden vader is geworden, was te gast op de bruiloft. Ook melkveeboer Henk en zijn vrouw Fiona waren aanwezig. Zij verwelkomden afgelopen juni hun tweede kindje.

Toekomstplannen

Toen Hans in 2012 meedeed aan Boer zoekt Vrouw, woonde hij nog samen met zijn vader op de boerderij. „Mijn vader was gelukkig ook op de bruiloft. Hij is nu 87. We hebben op ons land een mantelzorgwoning voor hem gebouwd. Toch besloot mijn vader later om in een ouderencomplex te gaan wonen en hebben we van dat huisje een bed and breakfast gemaakt. Dat runt Hanneke nu.”

Voor de huwelijksreis is het stel niet van plan om dicht bij de boerderij te blijven. Hans; „We gaan een maand naar Australië of Nieuw Zeeland, maar we weten nog niet precies wanneer.” De twee willen ook graag een gezinnetje stichten, „maar dat is natuurlijk niet afdwingbaar. Voor de nabije toekomst willen we gewoon heel erg genieten van elkaar.”