Nieuws/Entertainment
304434
Entertainment

Zanger openhartig over mishandeling ex-vriendin

Chris Brown: ’Rihanna spuugde bloed naar me’

Chris Brown (28) heeft in zijn nieuwe documentaire Welcome To My Life uitgebreid verteld over wat er in de auto gebeurde op de avond dat hij zijn toenmalige vriendin Rihanna (29) in elkaar sloeg.

De relatie tussen de twee was volgens Chris bergafwaarts gegaan, nadat de zanger had toegegeven dat hij Rihanna had bedrogen met een andere vrouw. Op de avond van de mishandeling was het stel samen op een feestje, toen de vrouw in kwestie plotseling binnen kwam lopen. Rihanna, die al had aangegeven Chris niet meer te vertrouwen, barstte vervolgens in tranen uit.

Nadat de zangeres enigszins gekalmeerd was, ging de ruzie in de auto weer verder. Rihanna had in Chris’ telefoon gekeken en vond daar een sms’je van zijn minnares. In zijn documentaire vertelt de zanger wat er vervolgens gebeurde. „Ze kreeg een woedeaanval, waarna ze met mijn telefoon begon te gooien. ’Ik haat je!’, riep ze.”

Gebalde vuist

Rihanna begon te slaan en te schoppen, waardoor er iets knapte bij Chris. „Met gebalde vuist gaf ik haar een klap, waardoor haar lip openscheurde. Toen ze vervolgens bloed op mij spuugde, werd ik nóg bozer. Ik heb haar met haar hoofd tegen het raam geduwd. Ik was compleet in shock en dacht alleen maar: f*ck, waarom heb ik haar geslagen?”

Rihanna probeerde de telefoon van Chris te pakken, maar greep ze in plaats daarvan de zanger in zijn kruis. In een reactie daarop beet Chris in Rihanna’s arm en wist hij zijn auto in een park te parkeren. „Ik probeerde de situatie onder controle te krijgen, want ik hou van haar en ik wilde mijn vriendin geen pijn doen.” Zodra de auto stilstond, pakte Rihanna de sleutels, die ze vervolgens naar buiten gooide. „Nou ja, ze deed alsof. Terwijl ik uitstapte om mijn sleutels te zoeken, schreeuwde ze plotseling vanuit de auto: ’Help! Hij probeert mij te vermoorden!’.”

’Ik voelde me een monster’

Chris pakte vervolgens zijn spullen en vertelde Rihanna om naar huis te rijden. Later die dag gaf de zanger zich aan bij de politie van Los Angeles. Hij moest zes maanden een taakstraf uitvoeren, kreeg een contactverbod en moest een cursus volgen.

Chris wordt naar eigen zeggen tot op de dag van vandaag nog dagelijks geconfronteerd met de foto waarop een gewonde Rihanna te zien is. „Ik kijk er vaak naar en dan denk ik: dat ben ik niet, dat kán ik niet zijn geweest. Ik haat het dat ik dit heb gedaan en het zal mij de rest van mijn leven achtervolgen. Ik voelde me een monster.”