Nieuws/Entertainment
304472
Entertainment

Nederlandse fans vieren het leven van Elvis

Honderdtachtig Nederlandse en Belgische Elvis-fans eren de overleden King of Rock and Roll op zijn veertigjarige sterfdag in Memphis (Tennessee). Daar ligt het landgoed Graceland van de rockster waar hij ook begraven ligt. „Ondanks dat het de sterfdag van Elvis is, is de sfeer gezellig”, zegt Michel van Erp, die al voor de vijftiende keer het landgoed bezoekt.

In drie touringbussen rijden de Nederlands-Belgische fans langs alle voor Elvis belangrijke plaatsen zoals zijn geboorteplaats Tupelo en de stad Nashville waar hij veel van zijn muziek heeft opgenomen. Na een nachtwake dinsdagavond brengen de fans woensdag nog een bezoek aan Graceland. ’s Avonds is er een groot concert met videobeelden van Elvis met zijn originele stem. De muziek wordt verzorgd door een liveband. Naar verwachting komen zo’n tienduizenden fans op het concert af.

Na de grote dag gaan zo’n honderd Nederlanders en Belgen een week op vakantie op Hawaï. Ook die reis staat in het teken van de popster. „Het was de favoriete plek van Elvis”, aldus Van Erp.