Nieuws/Entertainment
304640
Entertainment

HBO-hackers lekken opnieuw documenten

De hackers die claimen 1,5 terabyte aan data van HBO te hebben gestolen, hebben nieuwe documenten gelekt. Dat meldt Mashable. De website stelt een deel van de documenten in handen te hebben die door de hackers de vierde golf van het HBO-lek wordt genoemd.

De gelekte informatie bevat onder meer opnameschema’s van het tweede seizoen van Westworld, evenals documenten over het zevende seizoen van Game of Thrones. Vooralsnog lijkt het er echter niet op dat er nieuwe afleveringen van Game of Thrones bij zitten. Wel zijn er vermoedelijk spoilers te halen uit de gedetailleerde productiekalender voor het tweede seizoen van Westworld.

De hackersgroep, die zich Mr. Smith noemt, stuurde een link naar de webpagina waarop de documenten te vinden zijn naar journalisten. De hackers eisen zo’n 6,5 miljoen aan bitcoins van HBO. Als de zender dat betaalt, belooft de groep niet nog meer documenten te lekken. Eerder zetten de hackers onder meer scripts van Game of Thrones en nog niet getoonde afleveringen van de series Ballers en Insecure online.