Nieuws/Entertainment
3047048
Entertainment

Spice Girls in opspraak om t-shirts

Mel B, Mel C, Emma Bunton en Geri Horner

Mel B, Mel C, Emma Bunton en Geri Horner

De Spice Girls zijn in opspraak geraakt vanwege t-shirts die ze hebben laten maken voor Comic Relief. De shirts zouden worden gemaakt in een fabriek waar de arbeiders zeer slecht betaald krijgen, meldt The Guardian.

Mel B, Mel C, Emma Bunton en Geri Horner

Mel B, Mel C, Emma Bunton en Geri Horner

De arbeiders van de fabriek in Bangladesh krijgen een paar dubbeltjes per uur voor hun werk. Bovendien zijn de omstandigheden in de fabriekshal mensonwaardig. Zo worden de vrouwen uitgescholden en mishandeld, blijkt uit onderzoek dat de Britse krant ter plekke heeft gedaan. Ook worden ze door de manager van de fabriek steeds aangesproken met ‘hoerendochters’ en zouden ze shifts van 16 uur moeten draaien.

Op de shirts staat de tekst #IWannaBeASpiceGirl. De shirts maken deel uit van een actie voor Comic Relief, een speciale actiedag in Groot-Brittannië waarop geld wordt ingezameld voor diverse goede doelen. Dit jaar is er speciale aandacht voor gendergelijkheid. Ze worden voor bijna 20 pond verkocht. Daarvan gaat ruim 11 pond naar Comic Relief.

In een reactie laten zowel de Spice Girls als Comic Relief weten geschokt te zijn over de bevindingen van The Guardian. Het management van de Spice Girls heeft toegezegd dat er een onderzoek komt naar de wantoestanden in de fabriek.