Nieuws/Entertainment
3050759
Entertainment

Duncan Laurence voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival

Singer-songwriter Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen op de 64e editie van het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv. Het vindt plaats op 14, 16 en 18 mei.

Dat heeft AVROTROS maandag bekendgemaakt. De 24-jarige Laurence studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij ontwikkelde zich daar als zanger, songwriter en producer en deed tijdens zijn studie ervaring op in onder meer Londen en Stockholm. De zanger, die eigenlijk Duncan de Moor heet, deed in 2014 mee aan The Voice of Holland.

„De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid”, stelt de zanger. „Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven.”

Het lied is al klaar. Dat wordt gepresenteerd op 7 maart. AVROTROS-directeur Eric van Stade enthousiasme is groot. „We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is.”

Ilse DeLange heeft Van Stade en de andere leden van de selectiecommissie op de zanger gewezen. „Duncan heeft de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort”, zegt de zangeres. „Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek. Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik.” Het is de vierde keer dat het liedjesfestival in Israël wordt gehouden.

Vorig jaar vertegenwoordigde Waylon Nederland op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Met het liedje Outlaw In ’Em eindigde hij op de achttiende plaats. De laatste keer dat Nederland het liedjesfestival won, met Ding-a-dong van Teach-In, was in 1975. Waylon deed ook in 2014 mee. Hij kwam toen, samen met DeLange als The Common Linnets, wel erg dichtbij: Calm After the Storm eindigde als tweede.