Nieuws/Entertainment
3051367
Entertainment

Duizenden sokken voor actie Veldhuis & Kemper

De sokkenactie van het cabaretduo Veldhuis & Kemper is een groot succes. Binnen een paar dagen hebben NH Radio en het tweetal al 2000 paar sokken voor daklozen in de regio Amsterdam verzameld.

Dat maakte presentatrice June Hoogcarspel maandag bekend. „Meerdere bedrijven hebben zich gemeld om te helpen”, prijst ze. „En we hebben ook slaapzakken, sjaals, jassen en schoenen ontvangen.” De presentatrice gaat dinsdag een deel van de ’opbrengst’ aanbieden bij het Leger des Heils in Zaandam. De rest wordt vrijdagmiddag aangeboden in Amsterdam.

De actie is een samenwerking tussen de zender en Remco Veldhuis (45) en Richard Kemper (48). Ze willen ermee anticiperen op het chronische tekort aan sokken voor daklozen. De nood onder deze groep in de regio Amsterdam is volgens het duo hoog nu er een vorstperiode aankomt.

Het initiatief ontstond tijdens een gesprek met het Leger des Heils, waarbij woordvoerder Jorina van Deursen liet weten waar dak- en thuislozen de komende week écht behoefte aan hebben als zij buiten moeten slapen.

DeLaMar Theater

Veldhuis & Kemper en de presentatrice van het radioprogramma besloten daarna tot het opzetten van de actie. Luisteraars zijn opgeroepen nieuwe en het liefst dikke sokken te kopen of zelfs te breien voor daklozen.

De cabaretiers treden komend week op in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Fans die minimaal drie paar sokken óf een slaapzak meenemen, kunnen deze dan ruilen voor een gesigneerde cd of dvd of een T-shirt van de twee komieken.