Nieuws/Entertainment
305465719
Entertainment

Abbring: team Lubach is geen groep dociele schapen

Janine Abbring vindt het belachelijk dat op sociale media wordt gesuggereerd dat in Zondag met Lubach onderwerpen anders worden behandeld omdat producent Irene van den Brekel een relatie heeft met minister Kasja Ollongren. De presentatrice van Zomergasten, die momenteel eindredacteur is bij Lubachs programma, voelt zich daarom genoodzaakt om haar team te verdedigen.

„Zie dat de relatie van een tv-producent met een politica weer als een ronkend scoopje wordt rondgetwitterd”, schrijft Janine op Twitter. „Als mensen die ik ken op mijn eigen tijdlijn deze bullshit gaan delen voel ik me toch geroepen er iets over te zeggen. Ik laat de journalistieke integriteit van mijn team en van mijzelf niet in twijfel trekken.”

Janine vindt het een „belachelijke gedachte dat een heel team (incl ikzelf) zich zou laten leiden als dociele schapen.” Ze deelt een deel van een interview dat Arjen Lubach vorig jaar gaf aan de Volkskrant toen de kwestie ook al aan bod kwam. De presentator verzekerde toen al dat zijn redactie volledig onafhankelijk is.

Aanleiding voor de discussie was het item waarin Arjen afgelopen zondag de stikstofcrisis onder handen nam.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd