Nieuws/Entertainment
3057239
Entertainment

Anastacia krijgt hoofdrol in We Will Rock You

Anastacia

Anastacia

De wereldberoemde popzangeres Anastacia gaat de hoofdrol spelen in de Engelstalige versie van de Queen-musical We Will Rock You, die in december en januari zes weken wordt opgevoerd in Amsterdam en Den Haag. Voor de Amerikaanse wordt het haar debuut als musicalactrice.

Anastacia

Anastacia

De vijftigjarige Anastacia, bekend van hits als I’m Outta Love en Left Outside Alone, woont komende winter dus een tijdje in een hotel in Nederland. De zangeres overwoog al eens om in ons land te gaan wonen. „Vrij recentelijk, toen Donald Trump aantrad”, vertelt ze in het AD. „Nederland ligt centraal in Europa, jullie spreken bijna allemaal Engels en mijn beste vriend woont hier”, aldus de zangeres.

Waar ze precies gaat verblijven, weet Anastacia nog niet. Net als ze ook nog niet weet wat ze gaat doen als ze vrij is. „Dat ga ik nog ontdekken, want ik ben buiten mijn huis nog nooit eerder ergens zo lang geweest. Maar ik ga gewoon naar de lokale supermarkt en naar de wasserette. En ik ben dol op shoppen. Ja, dat kan best.”

TEC Entertainment kondigde vorig najaar aan om de oerversie van We Will Rock You op de Nederlandse planken te brengen. Tussen 2010 en 2011 was een Nederlandstalige versie van de musical te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. In de versie, die was geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties, speelden onder anderen John Vooijs, Pia Douwes, Charly Luske en Martin van der Starre mee. In 2013 werd een Engelstalige versie opgevoerd in de Heineken Music Hall.