Nieuws/Entertainment
3061752
Entertainment

Harvey Weinstein schakelt advocaat Rose McGowan in

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein heeft na het vertrek van zijn advocaat een nieuw juridisch team samengesteld. Opvallende naam daarin is die van Jose Baez, die vorig jaar nog werkte als raadsman van Rose McGowan, een van de beschuldigers van Weinstein.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Baez stond de actrice bij in een zaak waarin haar drugsbezit ten laste werd gelegd. Er werd cocaïne aangetroffen in een portemonnee die McGowan kwijt was geraakt in een vliegtuig. Ze uitte niet lang na haar arrestatie haar vermoeden dat de drugs waren geplant en Weinstein daar achter zat, om haar zo het zwijgen op te leggen.

McGowan noemde de aanstelling van haar voormalig advocaat woensdag tegenover The Daily Beast ’een enorme belangenverstrengeling’. Ze geeft daarbij aan dat ze al langer het vermoeden heeft dat er achter de schermen schimmige afspraken zijn gemaakt. „Mijn instinct zei me dat mijn advocaten waren omgekocht. Ik dacht dat Harvey ze zou benaderen en ik niet eerlijk vertegenwoordigd zou worden.”

In een reactie laat Baez weten dat de twee zaken los van elkaar staan en er daardoor in zijn optiek geen belangenverstrengeling plaatsvindt.

Jose Baez verdedigde eerst Weinsteins beschuldiger Rose McGowan

Jose Baez verdedigde eerst Weinsteins beschuldiger Rose McGowan