Nieuws/Entertainment
3062232
Entertainment

Erland Galjaard gaat naar Talpa

Erland Galjaard

Erland Galjaard

Erland Galjaard gaat per februari aan de slag voor Talpa als strategisch adviseur. Dat maakt Talpa Network donderdagochtend bekend.

Erland Galjaard

Erland Galjaard

Galjaard laat weten dat hij het mediabedrijf waardeert om zijn ’creativiteit, inhoud, snelheid en innovatie’ en om hun uitgangspunt dat ze ’mooie nieuwe dingen willen creëren met superprofessionele mensen’. „Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met John werk.” De voormalig programmadirecteur van RTL zal bij Talpa ’het contact met de kijker opbouwen op nieuwe manieren’.

John de Mol roemt op zijn beurt de vaardigheden van Erland Galjaard om ’het verschil te maken’. „Je hebt mensen nodig die deze wereld echt heel goed begrijpen.”

Talpa bevestigde eerder aan De Telegraaf in gesprek te zijn met Galjaard, nadat deze krant schreef dat ’zijn meesterhand meer dan ooit welkom is’. Met alle sterren die De Mol heeft binnengehaald, moet nu immers van presentatoren, programma’s en uitzendtijden een kloppende puzzel gelegd worden. Door een concurrentiebeding kon hij niet eerder dan 1 februari bij de zendergroep aan de slag. Hij gaat zich drie dagen in de week inzetten voor Talpa, zodat hij ook tijd overhoudt voor zijn dj-carrière.

Zijn komst bij de zender betekent ook dat Galjaard en zijn vrouw Wendy van Dijk, los van hun huwelijkscrisis, op professioneel vlak herenigd zijn. Van Dijk stapte half januari over van RTL naar SBS en sprak daarbij eveneens over het opbouwen van contact met de kijkers.