Nieuws/Entertainment
3068579
Entertainment

Opnames Bond 25 vinden plaats in Noorwegen

De opnames van de nieuwe James Bond-film vinden deels plaats in Noorwegen. Dat heeft het Noorse filminstituut volgens Noorse media vrijdag bekendgemaakt.

Het instituut geeft de film, die wordt aangekondigd als B25, een subsidie van 47 miljoen kronen (zo’n 5 miljoen euro). Dit is een recordbedrag; nog nooit eerder gaf het Noorse filmfonds zoveel geld aan een buitenlandse productie.

Noorwegen werd in de wandelgangen al vaker genoemd als mogelijke locatie waar de nieuwe James Bondfilm gedraaid zou gaan worden. Het is niet de eerste maal dat de Britse geheim agent naar het Scandinavische land afreist. Eerder in de reeks werden er al scenes gedraaid voor You Only Live Twice (1967) en Die Another Day (2002).

Bohemian Rhapsody

De nieuwe Bondfilm moet begin 2020 in de bioscopen te zien zijn. De opnames moeten in maart van start gaan. Acteur Rami Malek, die momenteel in de bioscopen schittert als Freddy Mercury in hitfilm Bohemian Rhapsody, zou hoog op de lijst staan voor de rol van grote schurk in de nieuwe James Bond.

Hoewel de producenten niets hebben bevestigd, druppelden er de afgelopen dagen steeds meer stukjes informatie over Bond 25 naar buiten. Zo zou actrice Lea Seydoux, die in Spectre ook de rol van Bond-girl voor haar rekening nam, terugkeren in het nieuwe deel. Andere acteurs die terugkeren zijn Ralph Fiennes als M, Ben Whishaw als Q en Naomie Harris als Miss Moneypenny.

De 25e Bond-film liep eerder dit jaar vertraging op doordat regisseur Danny Boyle door de producenten aan de kant werd gezet. Zijn ideeën over de reeks strookten uiteindelijk toch niet met de richting waar de vaste producenten aan dachten.