Nieuws/Entertainment
3071667
Entertainment

Geld stroomt binnen voor ’bestolen’ Per Seconde Wijzer-finalist

Per Seconde Wijzer-presentator Erik Dijkstra.

Per Seconde Wijzer-presentator Erik Dijkstra.

De crowdfundingsactie voor de onfortuinlijke Per Seconde Wijzer-finalist Jeroen Meerwijk loopt als een trein. Inmiddels zijn 249 donaties gedaan en is er al een geldbedrag verzameld van 2640 euro.

Per Seconde Wijzer-presentator Erik Dijkstra.

Per Seconde Wijzer-presentator Erik Dijkstra.

Presentator Jan Versteegh introduceerde de actie vrijdagavond in de uitzending van 6 Inside. „Die jongen hoort iets meer te krijgen dan alleen een klokje”, vond hij.

De actie loopt nog zes dagen. Meerwijk is erg blij met het initiatief, zegt hij tegen Omroep Gelderland. „Ik vind het fantastisch dat mensen deze moeite nemen. Verder weet in niet goed wat ik ervan moet zeggen. Ik ben een beetje flabbergasted”, zei hij tegen de omroep.

De afloop van de uitzending van donderdagavond van Per Seconde Wijzer leverde op sociale media ophef op toen kandidaat Jeroen Meerwijk in de categorie sport een vraag over artiesten die optraden in de finale van de Super Bowl moest beantwoorden. De Arnhemmer wist daar echter niets van en kon daardoor fluiten naar de 7550 euro die hij kon winnen. Maar veel kijkers oordeelden dat het ging om een muziekvraag in plaats van een sportvraag.