Nieuws/Entertainment
3076318
Entertainment

HHB-Cas en tolk Wieneke: ’Nee, we zijn geen setje’

Cas, de sympathieke Limburger die vorige week de tent moest verlaten in Heel Holland Bakt, en zijn tolk Wieneke hebben vaak de vraag gekregen of ze een stelletje zijn. In een interview zijn ze daar heel kort en duidelijk over: „Nee, we zijn geen setje én wonen ook niet samen”, waarop Wieneke lachend aanvult: „En we zijn ook niet verliefd.”

Wel zeggen ze vrienden te zijn geworden. „Ja! We hebben een mooie vriendschap opgebouwd. Cas nodigt me nu ook uit als mens, en niet meer alleen als tolk”, vertelt Wieneke aan RTL Nieuws, die gedurende Cas’ deelname zijn gebarentolk was. Volgens haar is het niet gebruikelijk om een vriendschap te hebben, maar is het in de meeste gevallen puur zakelijk.

Cas is niet doof geboren, toch raakte hij na een paar maanden zijn gehoor zo goed als helemaal kwijt. „Ze weten nog altijd niet hoe het precies kan. Het was ook heel raar; ik hoorde als baby wel en toen weer niet. Nu ben ik zo goed als doof. Ik hoor wel wat met mijn gehoorapparaten. Het goede nieuws: het wordt niet slechter en het gaat ook niet achteruit.”

Met hun deelname hopen ze ’iets moois te betekenen voor dove mensen’. Ondanks dat Cas het nog steeds jammer vindt dat hij het niet tot de finale heeft geschopt, is hij blij dat hij heeft meegedaan en trots op wat hij telkens wist te presteren. „Zoveel lekkere dingen. En ik weet dat ik nu meer met bakken wil gaan doen”, aldus Cas.