Nieuws/Entertainment
307947
Entertainment

Koningin Sonja kroont Zuid-Koreaanse tenor

Koningin Sonja heeft gisteravond de Zuid-Koreaanse tenor Seungju Bahg de avond van zijn leven bezorgd. De Noorse vorstin kroonde hem tot winnaar van de naar haar vernoemde internationale muziekcompetitie voor zangers. Bahg straalde op het podium van de Opera van Oslo met het bijbehorende diploma.

„Ik ben vol bewondering. Jullie hebben onze harten geraakt”, zei Sonja tegen de vijf finalisten voordat ze de prijzen uitreikte. „Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige optredens van vanavond.” De tweede prijs ging naar de Italiaan Giovanni Sebastiano Sala. Alexander Roslavets uit Wit-Rusland werd derde.

De Queen Sonja International Music Competition werd in 1988 in het leven geroepen. Sinds 1995 is het een muziekcompetitie voor zangers jonger dan 32 jaar, die om het jaar wordt georganiseerd. In 2015 won de Noorse sopraan Lise Davidsen de prijs.

Dit jaar deed een recordaantal deelnemers een gooi naar de winst. Maar liefst 241 zangers uit 49 landen schreven zich in, 40 van hen werden uitgenodigd in Oslo. Uiteindelijk deden 37 jonge talenten mee aan de wedstrijd.