Nieuws/Entertainment
308436
Entertainment

Chance regelt kaartjes voor doodziek meisje

Chance the Rapper heeft de wens van een ernstig ziek tienermeisje uit Chicago uit laten komen. De 24-jarige rapper regelde concertkaartjes voor een show van Coldplay voor haar.

De zeventienjarige Heidi Hernandez lijdt aan een ernstige leveraandoening. Op negenjarige leeftijd onderging ze daarom al eens een levertransplantatie. Helaas keerde de ziekte terug waardoor ze opnieuw een nieuwe lever nodig heeft. „Ik werd erg depressief en ik was niet meer in staat om naar school te gaan. Ik begon naar Coldplay te luisteren, waardoor ik mij een stuk beter voelde”, legt Heidi uit aan de lokale zender ABC7 News. Haar grote droom is dan ook om naar een concert van de Britse band te gaan en frontman Chris Martin te ontmoeten.

Ondanks haar verslechterende gezondheid gaat Heidi weer naar school en werkt ze ook nog eens parttime in een pizzeria. Haar baas besloot daarom iets moois voor haar te doen. Via via kwam hij terecht bij Chance the Rapper en vroeg hem of hij kaartjes kon regelen. Voor de bekende weldoener was dat geen probleem.

Chance the Rapper staat ook bekend als filantroop. Zo heeft hij tot nu toe al 1 miljoen dollar gedoneerd aan scholen in Chicago en is hij betrokken bij meerdere sociale projecten. Dankzij zijn status als artiest en filantroop kwam hij dit jaar terecht in Fortune’s 40 Under 40-lijst. Een opsomming van de meest invloedrijke mensen onder de 40 jaar in Amerika. Chance is de jongste persoon in de lijst.