Nieuws/Entertainment
3084700
Entertainment

Mojo Concerts komt met expositie voor 50-jarig bestaan

In Museum Prinsenhof in Delft is vanaf dit voorjaar de tentoonstelling MOJO Backstage te zien, die is gewijd aan het 50-jarig bestaan van boekingskantoor Mojo Concerts.

Het bedrijf begon in 1969, de tijd van flowerpower, de Vietnamoorlog en jongeren die in opstand komen tegen de heersende elites. Het is in die periode dat Berry Visser MOJO Concerts start op een zolderkamer in Delft.

Het eerste grote wapenfeit van MOJO was het Holland Pop Pestival in het Kralingse Bos in Rotterdam in 1970. Met enige bluf weet hij in Londen meerdere bands te strikken voor het eerste meerdaagse festival van Nederland. Kort daarna haakt Leon Ramakers aan, eerst als Berry’s assistent en al snel als zijn partner.

Stadionconcert

Samen organiseren zij vele concerten en festivals die tot op de dag van vandaag tienduizenden bezoekers trekken, zoals Lowlands en Pinkpop. Mojo was de eerste die een stadionconcert in de Rotterdamse Kuip organiseerde. Bob Dylan, met Eric Clapton in het voorprogramma, hadden die primeur in juni 1978.

De tentoonstelling is vormgegeven door Peter te Bos, de vormgever voor Lowlands en ook bekend als de zanger van Claw Boys Claw. De expositie wordt van 12 april tot en met 1 september van dit jaar gehouden in Museum Prinsenhof Delft.