Nieuws/Entertainment
308550
Entertainment

‘Jenkins best betaalde regisseuse Hollywood'

Regisseuse Patty Jenkins wordt met het maken van het superheldenepos Wonder Woman 2 de best betaalde vrouwelijke filmmaker van Hollywood.

Het is onduidelijk hoeveel zij exact krijgt voor het maken van het vervolg op haar hit over een strijdlustige amazone. Maar Amerikaanse media melden dit weekeinde dat het gaat om een recordbedrag. In de VS wordt al langere tijd een verwoede discussie gevoerd over de verschillen in salariëring tussen mannen en vrouwen.

Patty Jenkins, die eerder vooral kleine arthousefilms maakte, speelde zich deze zomer in de kijker dankzij megahit Wonder Woman. De film, gebaseerd op de boeken van DC Comics, versloeg met een opbrengst van tot nu toe 800 miljoen dollar Marvel-concurrenten als Guardians of the Galaxy II en Spider-Man: Homecoming.

Zack Snyder

Producent Warner Bros. maakte in juli al bekend een vervolg te gaan maken op Wonder Woman, maar noemde Jenkins toen nog niet als regisseur. Dit zou volgens bronnen onder anderen te maken hebben met het feit dat zij een zelfde bedrag wil voor de klus als haar mannelijke collega´s, zoals Zack Snyder die Batman vs Superman en Justice League maakte. Hij krijgt 10 miljoen dollar per klus.

Als dit hetzelfde bedrag is dat Jenkins nu krijgt, is zij onbetwist de best betaalde vrouwelijke regisseur van Hollywood. Wonder Woman 2 moet eind 2019 in de bioscopen te zien zijn.