Nieuws/Entertainment
3085618
Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk erkent fout en gaat voor herkansing

Matthijs van Nieuwkerk is dinsdagavond teruggekomen op de uitzending van maandagavond waarbij de heren van theatergroep De Verleiders feitelijk onjuiste en ongefundeerde claims over privacy, de AIVD en hackers verkondigden, zonder dat de presentator kritische vragen stelde.

„Gisteren vlogen er, en ik denk achteraf trouwens met iets te weinig kritische verbazing mijnerzijds, eerlijk is eerlijk, veel statements en dystopische vergezichten over onze tafel. Waarbij ook vermeende onrustbarende ambities van de AIVD ter sprake kwamen. Minister Ollongren reageerde met een tweet”, vat Matthijs samen.

De presentator stelt dat hij dinsdagochtend direct met de minister heeft gebeld, „die graag met De Verleiders is discussie wil, als zij eerst een rondleiding bij de AIVD willen maken. We belden uiteraard ook meteen De Verleiders, zij willen graag met de minister in discussie als zij ten minste eerst naar de voorstelling komt. Zo gezegd zo gedaan: de minister gaat naar het toneel, de verleiders naar de AIVD en in februari zitten zij samen bij ons aan tafel voor een discussie.