Nieuws/Entertainment
309001
Entertainment

Frank van Etten gaat scheiden

Na 12,5 jaar is er een einde gekomen aan het huwelijk van Frank va Etten. De volkszanger en zijn vrouw gaan uit elkaar, zo heeft hij bevestigd. „Het is triest maar waar. We konden onze meningsverschillen echt niet meer uitpraten.”

Frank en Irma hebben samen drie kinderen, Jaimy (14), Maik (11) en Dustin (2). Voor hen kwam de scheiding niet geheel onverwachts. „Ze werden de afgelopen tijd regelmatig in de huiselijke sfeer geconfronteerd met onze woordenwisselingen. Dat heb ik altijd vreselijk gevonden. We wilden ze natuurlijk niet met onze problemen lastigvallen, maar daarin zijn wel niet op alle momenten geslaagd.”

De zanger, bekend van het tv-programma Bloed, Zweet en Tranen, blijft voorlopig in hun gezamenlijke woning in Sint Anthonis. „Onze oudste Jaimy blijft bij mij en de jongsten bij hun moeder in haar nog te vinden huis. Haar nieuwe onderkomen, zo hebben we samen afgesproken, moet wel in de buurt van mijn huis zijn.”

De scheiding is de zoveelste tegenslag voor Frank. Twee jaar geleden overleed zijn vader, daarna volgden een auto-ongeluk, brandstichting en afpersing. Dit had de nodige invloed op zijn huwelijk, zo vertelt hij aan het AD. „Na het overlijden ben ik alles - het hele leven eigenlijk - door een andere bril gaan bekijken. En het komt misschien ook door andere dingen en drama's die we hebben meegemaakt. Ook daardoor ontstonden onoplosbare spanningen.”