Nieuws/Entertainment
3092104
Entertainment

Politie plaatst beelden van mishandelaars Empire-acteur

Jussie Smollett

Jussie Smollett

De politie van Chicago heeft twee foto’s op Twitter gezet waarop twee mensen te zien zijn die eventueel te linken zijn aan de gewelddadige aanval op Empire-acteur Jussie Smollett. „Op deze beelden van een beveiligingscamera is de aanval zelf niet te zien, maar deze personen begaven zich wel in de nabijheid van de plek waar het gebeurde”, meldt de politie erbij.

Jussie Smollett

Jussie Smollett

De Twitter-post resulteerde voornamelijk in hoongelach, aangezien er nauwelijks iets te zien valt op de beelden. „Wat? Dit is het? Twee mensen die in een donkere straat wandelen? Nou nou...wat een speurwerk”, reageert een volger. Een ander zegt: „De kwaliteit van Google Earth uit 1998 was nog beter dan dit.”

Smollett werd deze week in Chicago aangevallen door twee mannen die hem in elkaar sloegen, zijn hoofd in een strop duwden en riepen: ’Dit is MAGA country!” Hiermee wordt verwezen naar de slogan waarmee president Donald Trump campagne voerde, Make America Great Again (MAGA). Smollett is Afro-Amerikaans en openlijk homoseksueel. Hij zou in Chicago de broodjeszaak Subway hebben bezocht. Toen hij het etablissement uitliep, zou hij zijn belaagd. De twee mannen riepen hem onder meer toe: „Ben jij die vieze zwarte flikker uit Empire?”

De twee belagers waren allebei blank en droegen skimaskers. De acteur hield aan de aanval onder meer een gekneusde rib over en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Naar omstandigheden zou Jussie goed herstellen en gaat zijn optreden in Hollywood aanstaande zaterdag vooralsnog gewoon door.