Nieuws/Entertainment
3092988
Entertainment

Familie-actrice Bab Buelens: ’Ik ben niet degene uit het seksfilmpje’

Het is tegenwoordig aan de orde van de dag: rondzwervende seksfilmpjes van mensen die absoluut niet op het internet terecht wilden komen. De 24-jarige Familie-actrice Bab Buelens leek ook even slachtoffer te zijn van deze ’revenge porn’, maar ontkent dat het om haar gaat.

„Laten we dit kort houden”, begint Bab Buelens een reeks teksten op haar Insta Stories. „Er circuleren expliciete beelden op het internet waarvan mensen beweren dat ik het ben. Eerst en vooral wil ik duidelijk maken dat ik dit niet ben. Buiten misschien enkele gezichtskenmerken is er dan ook geen enkele verdere gelijkenis met mij. Bedankt voor jullie bezorgdheid en lieve support, maar ook een middelvinger aan iedereen die mij naar aanleiding van deze roddel ongepaste berichten stuurt.”

De actrice vertelt het originele filmpje te hebben gevonden en daar staat de naam van het meisje bij dat er in te zien is. „Uit respect voor haar zal ik haar naam niet vermelden, maar ik kan jullie verzekeren dat het NIET Bab is.”

Revenge porn

Het zou gaan om de ex van de maker van het filmpje en dus grijpt Babs de gelegenheid aan om op te komen voor ieder slachtoffer van dit soort filmpjes. „Hoewel eerder genoemd filmpje geen betrekking heeft op mij, gaat het hier vermoedelijk wel om een slachtoffer van ’revenge porn’. Ik vertaal: een meisje tegen wier wil dit filmpje werd gedeeld en dus ook verder werd verspreid door enkele mensen hier. Naast het feit dat dit degoutant is en ik zeer teleurgesteld ben in hoe mensen hiermee omgaan is dit ook een strafbaar feit”, stelt ze.

„Cybelbullying en dingen als revenge porn of seksuele intimidatie zijn een reëel probleem dat dient aangepakt te worden. Steeds meer (jonge) mensen worden in onze online cultuurslachtoffer van deze shit. And we have to stand up. Wie zulke beelden deelt, is onderdeel van het probleem.”