Nieuws/Entertainment
3093490
Entertainment

Dennis Verbaas en Aminah ontkennen huwelijkscrisis

Prinses Aminah van de Maleisische deelstaat Johor en haar Nederlandse echtgenoot Dennis Verbaas hebben donderdag via het koninklijk persbureau een verklaring uitgegeven over de staat van hun huwelijk. „Mijn man en ik zijn gelukkig, in tegenstelling tot wat de geruchten zeggen”, aldus prinses Aminah.

Reden voor de verklaring is een stroom van berichten op sociale media waarin wordt beweerd dat het in augustus 2017 gesloten huwelijk tussen de Lissenaar en de enige dochter van sultan Ibrahim stuk is gelopen. „De geruchten zijn kwaadaardig en niet waar”, stelt het echtpaar echter. Aminahs broer prins Idris had vorige week op Instagram de berichten ook al aangevallen. „Zo zielig.”

„De koninklijke familie van Johor is boos dat onverantwoordelijke partijen deze ongegronde geruchten over hun persoonlijke leven verspreiden”, meldt het Royal Press Office. Ook worden de berichten dat Aminah een contract heeft gesloten om huidverzorgings- en afslankproducten aan te prijzen ontkracht. „Ik beveel geen enkel product aan, zoals geschreven door deze gewetenloze mensen die mijn naam misbruiken om aandacht te krijgen.”

Het huwelijk van prinses Aminah en de Nederlandse Dennis is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Dennis probeerde aanvankelijk carrière te maken als profvoetballer, maar werd in 2006 getroffen door een hartritmestoornis. Nu deze toekomst niet meer in het verschiet lag, schreef zijn zus hem in bij een modellenbureau. Dat bleek een schot in de roos. Hij viel vooral in de smaak in Azië én bij prinses Aminah, die hij tijdens zijn werkbezoeken ontmoette. De twee vielen als een blok voor elkaar en de rest geschiedde.

Nepnieuws

Volgens het perskantoor zijn klachten ingediend bij Facebook maar is daarop niet adequaat gereageerd. „De koninklijke familie hoopt dat onmiddellijk actie wordt ondernomen om deze kwaadaardige berichten te verwijderen, in lijn met de belofte van het bedrijf om ervoor te zorgen dat nepnieuws streng wordt aangepakt.”

Aminah en Dennis, die in Maleisië door het leven gaat als prins Dennis Muhammad Abdullah, zijn vorige week intussen samen gefotografeerd bij een bezoek aan Maison Baccarat in Parijs.