Nieuws/Entertainment
3095740
Entertainment

Johnny Lion (77) overleden

Johnny Lion

Johnny Lion

Donderdagavond is in Breda hitzanger JOHNNY LION (77) overleden. Dat meldt zijn goede vriend en voormalige Jumping Jewels-collega JOOP OONK die hem samen met ROB DE NIJS onlangs nog thuis in Breda bezocht.

Johnny Lion

Johnny Lion

Johnny Lion was al enige tijd ziek en leed aan aan de ziekte van Alzheimer én longkanker. De geboren Hagenaar, die eigenlijk John van Leeuwarden heette werd bekend met Johnny & The Jumping Jewels. Die band was in 1961 goed voor een nummer-één-hit met Wheels, maar was nog tot 1965 succesvol. Datzelfde jaar besloot hij solo verder te en scoorde hij een grote hit met het nummer Sophietje (Zij dronk Ranja met een rietje). Ook met het nummer Alleen in Dallas scoorde hij een top 10-hit.

„Helaas kreeg ik de treurige mededeling dat mijn vriend en muzikale collega Johnny Lion vandaag, donderdag 31 januari is overleden.Wij hebben in de zestiger jaren vele successen in binnen- en buitenland meegemaakt met Johnny Lion and the Jumping Jewels met als hoogte punt onze tournee door het Verre Oosten.”, schrijft Joop Oonk op Facebook. „Ik kan hier niet een beschrijving geven van de vele jaren die wij als vrienden en muzikanten hebben meegemaakt, maar neem van mij aan dat dit ontzettend mooie en succesvolle jaren zijn geweest in grote vriendschap met elkaar. Wens zijn familie heel veel sterkte met dit grote verlies.”

Ook Rob de Nijs staat stil bij het overlijden van zijn goede vriend: „Bijgaande foto is in 1999 gemaakt door Paul Tollenaar voor de Panorama. Een fotoshoot samen met mijn goede vriend John Lion. Vanavond kwam het trieste bericht dat John na een periode van ziekte is komen te overlijden. R.I.P John.”

Van Leeuwarden stond in de jaren zeventig samen met De Nijs in Circus Boltini. Boltini was tevens de oom van Lions tweede vrouw Mariska Akkerman (70), die vorig jaar na een kort ziekbed aan de gevolgen van kanker overleed.

Eind vorig jaar werd bekend dat Johnny Lion niet lang meer te leven had en de kanker was uitgezaaid. ,,Uit de mri-scan bleek dat het helemaal mis was en er ook niets meer aan te doen zou zijn”, vertelde Alex, Mariska’s zoon die hem nu verzorgt, toen aan Privé. „Hij is sowieso te zwak om nog allerlei kuren of behandelingen te ondergaan. Eigenlijk is het alleen afwachten wanneer hij zal sterven.”