Nieuws/Entertainment
3103524
Entertainment

Dit zijn de bizarre bijnamen van de Royals

Eerder deze week verklapte prins George aan een voorbijganger dat hij de bijnaam Archie heeft meegekregen. De kleine prins is echter niet de enige royal met een bijnaam. Bijna alle leden van het Britse koningshuis luisteren in huislijke kring naar een andere naam.

De vader van het prinsje, prins William kreeg van zijn moeder Diana de bijnaam Wombat mee, maar Catherine noemde hem lange tijd Big Willy. Tegenwoordig gebruikt ze echter de bijnaam Baldy voor hem.

Dat zou een naam kunnen zijn die als gemeen zou kunnen worden gezien, maar William heeft zelf ook geen lieve naam voor zijn vrouw bedacht. Hij noemt Catherine Duchess of Dolittle. Hij zou hiermee verwijzen naar het feit dat zij nog geen carrière had toen ze een relatie kregen. Hij noemt haar overigs ook geregeld Poppet, wat dan weer een stuk aardiger klinkt.

Koning Elizabeth wordt door haar man Philip aangesproken met Lilibet, Sausage en Cabbage, maar haar kleinkinderen noemen haar Gan Gan. William noemde haar lange tijd Gary, omdat hij het woord ’granny’ niet kon uitspreken. Later heeft ze die naam gehouden.

Prins Harry heeft misschien nog wel de meest bizarre bijnamen meegekregen. Hij luistert naar de namen Flash, Potter en Gromit.