Nieuws/Entertainment
310745
Entertainment

Bill Cosby huurt advocaat Michael Jackson in

Tom Mesereau (l.) en Bill Cosby

Tom Mesereau (l.) en Bill Cosby

Bill Cosby heeft de voormalige advocaat van Michael Jackson in de arm genomen, dat bevestigde zijn woordvoerder maandag aan The New York Times. Dit nadat zijn vorige raadsman, Brian McMonagle, opstapte. Cosby wordt verdacht van aanranding en de rechter besliste in juli dat de strafzaak tegen de tv-ster opnieuw moet.

Tom Mesereau (l.) en Bill Cosby

Tom Mesereau (l.) en Bill Cosby

Cosby’s nieuwe advocaat Tom Mesereau is maandag direct aan de slag gegaan. De raadsman stond Jackson bij toen deze in 2004 werd beschuldigd van kindermisbruik. Ook vertegenwoordigde de topadvocaat eerder bokser Mike Tyson.

De vorige strafzaak tegen de komiek eindigde in juli zonder uitspraak. De juryleden konden het onderling niet eens worden over de vraag of de tv-ster schuldig was aan het aanranden van Andrea Constand. Zij beschuldigt Cosby ervan haar in 2004 te hebben gedrogeerd en aangerand.

Tientallen vrouwen zijn naar buiten getreden met vergelijkbare beschuldigingen, maar die zijn in veel gevallen verjaard. Meerdere vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van de avances van Cosby, hebben wel civiele rechtszaken tegen hem aangespannen. De 80-jarige acteur heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken.