Nieuws/Entertainment
3107592
Entertainment

’Ik had die 25 jaar graag vol gemaakt’

Piet Paulusma vertrekt na 23 jaar bij SBS6

Piet Paulusma neemt aan het eind van 2019 op een gepaste manier afscheid als weerman van SBS6. Tot die tijd blijven zijn dagelijkse weerberichten te zien op de zender. Talpa Network oriënteert zich op een andere weervoorziening. Het contract met Piet Paulusma eindigt per eind 2019 en er wordt geen nieuw contract met elkaar aangegaan. De samenwerking met Piet Paulusma wordt in goed onderling overleg beëindigd, maar de weerman is wel teleurgesteld.

In de afgelopen 23 jaar die Piet Paulusma verbonden was aan SBS6 was hij er bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien. SBS6 is Piet Paulusma en zijn team enorm dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen 23 jaar en kijkt uit naar de uitzendingen die hij in 2019 nog zal verzorgen.

Record

Zelf baalt de weerman er wel van dat hij moet stoppen. Hij vertelt aan Omroep Friesland dat hij graag 25 jaar vol had willen maken. „Dat zou een record zijn geweest, maar dat lukt dus niet. Jammer.” Hij kreeg begin januari te horen dat ze hem ’niet langer nodig hebben’. „Je ziet het wel een beetje aankomen, want SBS wil een andere kant op met de zender. Dat betekent dus ook dat er gekozen is voor een andere opzet van het weer. En in dat plaatje pas ik niet”, reageert hij.

Hoewel hij teleurgesteld dat er een einde aan zijn contract komt, blijft hij het komende jaar vol enthousiasme het weer presenteren. „Dat is mijn professionaliteit: ik ga niet schoppen of slaan.”

Oant moarn

In september 1996 verscheen de Friese weerman voor het eerst op tv bij SBS6. Aanvankelijk was zijn weerbericht onderdeel van het nieuwsprogramma Hart van Nederland. De weerberichten rondom de Elfstedentocht van 1997 betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. Zijn unieke presentatie op locatie in weer en wind maakte hem ongekend populair en maakte van hem een onlosmakelijke personalityvan SBS6. Om die reden kreeg hij in 2003 zijn eigen programma: Piets Weer, standaard afgesloten met zijn groet Oant moarn. De populariteit van het programma is sindsdien onverminderd groot gebleken.

Piet is uniek in de historie van de weersvoorspellingen in Nederland en bij SBS6. Hij verzorgt bovendien alle weeruitzendingen op SBS6 alleen.

Meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn gevraagd om vanaf dit voorjaar bij Talpa Network mee te denken over de invulling en uitrol van een nieuwe weervoorziening