Nieuws/Entertainment
310779
Entertainment

Zorg voor dochter hield Oswalt van de drank

Patton Oswalt

Patton Oswalt

Patton Oswalt had last van een zware depressie na de dood van zijn vrouw Michelle McNamara in 2016. Het was de zorg voor hun 7-jarig dochtertje Alice dat de stand-upcomedian van de drank hield, zo vertelt hij in een interview tegen de Amerikaanse Playboy.

Patton Oswalt

Patton Oswalt

„Ik ben voor eeuwig dankbaar dat ik Alice heb”, legt Oswalt uit. „Als ik haar niet had gehad toen mijn vrouw overleed, dat had ik hier nu niet gezeten. Ik zeg niet dat ik dan dood was geweest, maar ik was dan wel een in mijn huis opgesloten alcoholist geweest”, vervolgt de 48-jarige komiek.

De echtgenote van de King of Queens-acteur overleed in 2016 aan de gevolgen van een verkeerde combinatie van medicijnen. Oswalt worstelde lang met het plotselinge verlies en deed zijn trouwring pas een jaar na het sterven van McNamara af. „De ring was het laatste symbool van ontkenning van wie ik was geworden, hoe mijn leven er nu uit ziet en wat mijn verantwoordelijkheden zijn”, aldus Patton, die de ring in een speciaal doosje bewaart.

In juli maakte de komiek bekend te zijn verloofd met zijn vriendin Meredith Salenger. Zijn nieuwe liefde maakte het nieuws over hun verloving bekend via Instagram, waarin ze ook met Alice te zien is. „Het is officieel. Ik ben het gelukkigste meisje ter wereld. Ik hou van je Patton. Ik hou van je Alice”, schreef de actrice erbij.