Nieuws/Entertainment
311482
Entertainment

Volkszanger viert mijlpaal met parachutesprong

John de Bever: ’Ik doe dit nooit meer, doodeng!’

John de Bever (r.) met zijn vader Daan.

John de Bever (r.) met zijn vader Daan.

Overal waar John de Bever komt, zingt hij steevast zijn grootste hit ’Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’. Vooral op YouTube wordt het nummer - door amateurvoetbalverenigingen inmiddels omgedoopt tot ’volkslied’- goed bekeken. Deze maand bereikte het maar liefst tien miljoen views en om dat te vieren hadden zijn goede vriendin Marianne Weber en zijn manager een verrassing voor John, waardoor ’die lach’ heel even van zijn gezicht verdween.

John de Bever (r.) met zijn vader Daan.

John de Bever (r.) met zijn vader Daan.

„Ik dacht dat ik samen met Marianne moest optreden in een bejaardentehuis”, vertelt John aan Privé . „Maar toen we in de auto zaten, zag ik plotseling een bordje met daarop ’Vliegveld Teuge’. Ik dacht nog: zouden hier die bejaarden zitten? Maar nee. Wat bleek. Ze wilden mij op vier kilometer hoogte uit een vliegtuig laten springen. Ik vertel je eerlijk, dat doe ik liever niet. Maar ja, ik kon er natuurlijk niet meer onderuit.”

Hoewel John met knikkende knieën op het vliegveld stond, besefte de zanger zich dat weigeren niet tot de opties behoorde. „Het hoort er eigenlijk ook wel weer een beetje bij. Ik laat me dan niet kennen, hè. Ik heb het winnaarsmentaliteit van een voetballer. Dan maar springen. Maar het was doodeng, ik doe dit nooit meer. Echt niet normaal. Ik was tijdens de sprong behoorlijk ziek geworden en het werd pas weer een beetje normaal toen ik op dertig meter van de grond hing.”

Voetbal Inside

John kreeg de prijs uit handen van zijn 80-jarige vader Daan, wat voor de zanger als een grote verrassing kwam. „Dat was superleuk, want ik had het absoluut niet verwacht. Mijn vader houdt helemaal niet van dit soort dingen. De dag zat sowieso vol verrassingen. Ik dacht echt dat ik voor bejaarden zou gaan zingen, maar ik heb er niet één gezien. Ja, eentje, van 86. Die was ook uit een vliegtuig gesprongen. Als het daarmee misgaat, maakt het niet zoveel uit. Zij heeft de leeftijd ervoor. Ik ben pas 52!”

Vandaag is niet de enige dag dat John druk in de weer is. De zanger trad gisteren op bij het Voetballer van het Jaar-gala en kreeg met de speciale Oranje-versie Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht de zaal in beweging. Na de award-show haastte de zanger zich naar de studio’s van RTL, om samen met de mannen van Voetbal Inside opnieuw zijn hitsingle ten gehore te brengen. En hoewel Wilfred Genee, René van der Gijp en Hans Kraay jr. vrolijk meezongen- en dansten, zat Johan Derksen niet bepaald te wachten op de hit van John. „Hij is tenminste niet weggelopen” zegt John. „Maar dat kon ook niet anders, want ik hield hem de hele tijd vast.”