Nieuws/Entertainment
311974
Entertainment

Laura Ponticorvo is hacker op het spoor

Laura Ponticorvo is een stapje dichterbij de man of vrouw die haar sekstape heeft gelekt. De vlogster weet dat de dader in Almere woont.

„We zijn iets verder”, zei Laura over het politieonderzoek naar haar in maart uitgelekte tape. „Het blijkt dat er meerdere malen is ingelogd in mijn Gmail en iCloud toen ik in Italië was, dus ik kon het niet zijn. Die persoon woont in Almere. Zo ver zijn we nu, maar het is heel lastig.”

Laura gaat zich inzetten voor andere slachtoffers van hackers. „Dit is heel heftig. Je wil niet weten hoeveel meiden slachtoffer zijn van dit enorme probleem.” De vlogster kreeg „zeker vier-, vijfhonderd e-mails” van andere getroffenen.

Bewustwording

Voor NPO 3 gaat Laura een driedelige documentairereeks maken over het uitlekken van sekstapes. „Ik laat de slachtoffers heel uitgebreid hun verhaal doen. Ikzelf vertel ook voor het eerst mijn verhaal.” Met de serie wil Laura „bewustwording creëren voor de gevolgen” voor de getroffenen.

Naast de documentairereeks gaat Laura ook via haar YouTube-kanaal slachtoffers helpen. „Ik ga bij de meisjes langs om het erover te hebben, maar ook om ze een mooie dag te geven zodat ze even alle ellende kunnen vergeten”, zo vertelt ze aan RTL.