Nieuws/Entertainment
312009
Entertainment

Mark Wahlberg best betaalde acteur

Dwayne ‘The Rock’ Johnson is na één jaar al van de troon gestoten als bestbetaalde acteur. De afgelopen twaalf maanden harkte Mark Wahlberg het meeste geld binnen. Volgens zakenblad Forbes verdiende Wahlberg 68 miljoen dollar (57,8 miljoen euro).

Dwayne Johnson zakt dit jaar naar de tweede plek met een geschat salaris van 65 miljoen dollar (55,3 miljoen euro). Dat is wel meer dan de acteur en worstelaar vorig jaar verdiende, toen kreeg hij volgens Forbes een slordige 64,5 miljoen dollar (54,9 miljoen euro).

Ook Vin Diesel, Adam Sandler en Jackie Chan boerden het afgelopen jaar goed. Dat trio maakt de top vijf compleet. Voor een plek bij de twintig bestverdienende acteurs was een inkomen van minstens 13 miljoen dollar (11 miljoen euro) nodig. Onder anderen Liam Neesen en Eddie Redmayne vielen net buiten de top.

Onder anderen Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Ben Affleck verdwenen van de lijst. Volgens Forbes omdat ze minder werk aannamen. Ook Johnny Depp, die volgens ex-managers waarmee hij in een juridische strijd is verwikkeld een gat in zijn hand heeft, staat er niet meer op.