Nieuws/Entertainment
3132707
Entertainment

Prins Philip levert rijbewijs in

De Britse prins Philip (97) heeft besloten om zaterdag vrijwillig zijn rijbewijs in te leveren. Dit laat Buckingham Palace weten.

Elizabeth’s man was in januari betrokken bij een auto-ongeluk vlak bij Sandringham in Norfolk, waarbij hij met zijn Land Rover Freelander een auto die voorrang had ramde en Philips auto op zijn kant terecht kwam. Wonder boven wonder bleken de inzittenden van de getroffen auto lichtgewond en kwam prins Philip er zonder kleerscheuren vanaf.

Vlak daarna werd er een nieuwe auto voor Philip besteld en werd hij kort daarop alweer achter het stuur gespot zónder veiligheidsgordel om. Hierop kwam veel kritiek, maar van stoppen met autorijden of zijn rijbewijs inleveren wilde Philip niks weten. Een insider van de Britse royals vertelde daarover aan the Daily Mirror: „De prins houdt van zijn onafhankelijkheid en is niet iemand die zich wat laat zeggen.”

Voor de politie was het rijden zonder autogordel aanleiding voor een goed gesprek met de prins, die ’passende woorden van advies’ kreeg.

In Groot-Brittannië mogen bejaarde automobilisten gewoon blijven rijden, al moeten ze na hun 70e wel om de drie jaar hun rijbewijs laten vernieuwen.