Nieuws/Entertainment
3134656
Entertainment

Crowdfundingactie voor acteurs Pippi Langkous

Twee fans van de tv-serie en films over Pippi Langkous zijn een crowdfundingsactie gestart. Ze willen de acteurs die in de jaren zestig Pippi, Tommy en Annika speelden, bedanken. Zelf heeft het drietal namelijk nooit kunnen profiteren van het wereldwijde succes.

Inger Nilsson deed onlangs een boekje open over de tijd waarin ze in de huid kroop van het rebelse roodharige meisje. De Zweedse actrice kreeg amper betaald en haar rol werkte voornamelijk in haar nadeel, vertelde ze. Grote rollen heeft ze na Pippi nooit meer gehad: regisseurs bleven haar zien als het vrijgevochten meisje dat in Villa Kakelbont woont.

Nilsson’s verhaal was de aanleiding voor een crowdfunding voor de acteurs Inger Nilsson, Pär Sundberg en Maria Persson. „Iedereen heeft lol gehad van Pippi, behalve Pippi zelf”, zegt Bosma, een van de initiatiefnemers van de actie. „Heel schrijnend. Hopelijk kunnen we ze zo alsnog bedanken. Het gaat om het gebaar, dat we allemaal samen één keer heel groot dankjewel kunnen zeggen. Dankjewel voor al die fantastische avonturen. Dat ze ons hebben laten zien dat alles kan, als je maar wil.”