Nieuws/Entertainment
3139736
Entertainment

’Vorm van kindermishandeling om je kind beroemd te willen maken’

Voormalig kindster Christina Ricci wil geen beroemde zoon

Christina Ricci

Christina Ricci

Christina Ricci is niet te spreken over ouders die hun kinderen pushen om het te gaan maken in Hollywood. De voormalig kindster, die op haar negende doorbrak met een rol in de film Mermaids (1990) en daarna te zien was in films als The Addams Family en Casper, weet als geen ander hoe het is om op te groeien in de spotlights en wenst dat anderen klaarblijkelijk niet toe.

Christina Ricci

Christina Ricci

„Ik vind het een vorm van kindermishandeling om je kind beroemd te willen maken”, zegt de 38-jarige actrice in een interview met de New York Post. Een leven in de schijnwerpers zit er voor haar vierjarige zoon Freddie dan ook voorlopig niet in. „Beroemd zijn is gewoon niet goed voor kinderen. We hebben een miljoen voorbeelden van waarom het niet goed is voor kinderen, ik ga het gewoon niet riskeren.”

Mocht Freddie toch acteur willen worden, dan zal hij even moeten wachten. „Als hij volwassen is en studeert, en hij begrijpt dat het een kunstvorm is, dan mag hij van mij best een acteercarrière proberen na te streven als hij dat zou willen.”