Nieuws/Entertainment
3154357
Entertainment

Maggie Smith als secretaresse Goebbels

Dame Maggie Smith

Dame Maggie Smith

’Grand old lady’ van de Britse toneel- en filmwereld Dame Maggie Smith bestijgt na twaalf jaar weer de planken. Ze gaat in Londen een solo-voorstelling geven als Joseph Goebbels’ secretaresse Brunhilde Pomsel, melden verscheidene Engelse media. Pomsel werkte van 1942 tot 1945 voor de nazipropagandaminister.

Dame Maggie Smith

Dame Maggie Smith

Smith (84) is bij een heel breed publiek bekend en geliefd door haar rollen in de films over Harry Potter en de wereldwijde tv-hit Downton Abbey. Ook oogstte ze de afgelopen jaren veel succes met haar vertolkingen in de films The Lady in the Van en The Best Exotic Marigold Hotel.

Ze keert nu terug naar het theater in A German Life, geschreven door Christopher Hampton en geregisseerd door Jonathan Kent. Het stuk is ontleend aan een uitvoerige getuigenis van Pomsel, die ze aflegde niet lang voor ze in 2017 overleed en die werd gebruikt voor een gelijknamige documentaire. Ze vertelde daarin over haar leven en haar rol in Goebbels’ kantoor. Ze nam de functie aan als ’gewoon een baan’ en zou niet hebben doorgehad wat er allemaal onder de nazi ’s gebeurde.

Smith is vanaf april enkele weken als Pomsel te zien.