Nieuws/Entertainment
31707266
Entertainment

Ellen DeGeneres krijgt oeuvre-Golden Globe

Ellen DeGeneres wordt begin volgend jaar geëerd voor haar hele carrière. De 61-jarige talkshowhost krijgt op 5 januari tijdens de uitreiking van de Golden Globe Awards de zogenoemde Carlo Burnett Award. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

„Ze is een pionier die al bijna 25 jaar het publiek aan de buis gekluisterd houdt met haar onmiskenbare charme en humor”, aldus de toelichting van de jury. „Afgezien van haar succes op televisie is ze een activiste en filantroop die haar stem gebruikt voor hen die er geen hebben en haar platform inzet om vriendelijkheid en vreugde te verspreiden.

De oeuvreprijs werd vorig jaar in het leven geroepen om televisiesterren te eren. Actrice en comédienne Carol Burnett, naar wie de award werd vernoemd, mocht de eerste in ontvangst nemen. De winnaar wordt gekozen door Amerikaanse entertainmentjournalisten en -fotografen. Het is de tegenhanger van de Cecil B. deMille Award, waarmee filmsterren tijdens de Golden Globe Awards worden bekroond voor hun bijdrage.