Nieuws/Entertainment
318279333
Entertainment

Gitaren Hendrix, Clapton en Page onder de hamer

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Muziekliefhebbers met een dikke portefeuille kunnen vanaf zaterdag bieden op de gitaren van verschillende gitaarlegendes. Op de veilingwebsite Gotta Have Rock and Roll worden de instrumenten van onder anderen Jimi Hendrix, Eric Clapton en Keith Richards geveild.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

De duurste gitaar die onder de hamer gaat is Hendrix’ Starfire V uit 1967, het startbod daarvan staat op 250.000 dollar. Verwacht wordt dat bijna het dubbele wordt neergeteld. De legendarische gitarist speelde er onder meer op in 1968 tijdens een spontaan optreden met Frank Zappa in een bar.

(Verhaal gaat verder onder de foto.)

Jimi Hendrix’ Starfire V uit 1967.

Jimi Hendrix’ Starfire V uit 1967.

Een andere bijzondere gitaar waar fans op kunnen bieden, is er een van Led Zepelin-icoon Jimmy Page. De Fender Stratocaster, die naar verwachting 150.000 dollar gaat opbrengen, werd door de gitarist begin jaren negentig gebruikt. De muzikant had de gitaar ook bij zich tijdens een optreden van een onbekende Amerikaanse band in een café. Page zou zich aan het eind van een show hebben voorgesteld aan de groep en vervolgens meerdere keren met de band het podium hebben gedeeld in een halflege bar.

Fans hebben tot begin volgende maand om te bieden op de instrumenten.