Nieuws/Entertainment
3189261
Entertainment

Trump mengt zicht in zaak-Smollett

President van de Verenigde Staten Donald Trump voelt zich persoonlijk betrokken bij de zaak rond Jussie Smollett, die een mishandeling in scène zette om zijn carrière een boost te geven. Hij eist genoegdoening van de acteur omdat Smollett eerder verklaarde dat zijn aanvallers iets schreeuwden over ’MAGA country’, een verwijzing naar Trumps slogan Make America Great Again. Daaruit kon worden opgemaakt dat Smollett door Trump-aanhangers zou zijn belaagd.

„Hoe zit het met MAGA en de tientallen miljoenen mensen die je hebt geschoffeerd met je racistische en gevaarlijke opmerkingen?”, wil Trump van Smollett weten. Hij stelde zijn vraag donderdag via zijn favoriete medium, Twitter.

Smollett zei in zijn eerste verklaring tegen de politie dat hij slachtoffer was geworden van anti-lhbt-geweld. De twee mannen die hem in elkaar zouden hebben geslagen, zouden ook zijn hoofd in een strop hebben geduwd en daarbij hebben geroepen: „Dit is MAGA country!” Ook werd Smollett naar eigen zeggen gevraagd of hij „die vieze zwarte flikker uit Empire” was.