Nieuws/Entertainment
3194383
Entertainment

Henny Huisman heeft muziek voor uitvaart al geregeld

Henny Huisman

Henny Huisman

Laten we hopen dat het nog lang niet nodig is, maar nabestaanden van Henny Huisman hoeven in ieder geval niet meer na te denken over welke muziek op zijn begrafenis gespeeld moeten worden. De presentator weet namelijk al precies wat er gedraaid moet worden.

Henny Huisman

Henny Huisman

In gesprek met Nu.nl laat Huisman weten dat hij graag wil dat er muziek van Ted Neeley tijdens zijn uitvaart te horen is. „Hij is de hoofdrolspeler in zowel de film als de musical Jesus Christ Superstar. (...) Hij zingt daarin het prachtige lied Gethsemane. Ik ken hem ook persoonlijk. Niet dat hij op mijn begrafenis komt hoor, want hij is al 75 en gaat misschien wel eerder dan ik.”

Huisman vreest wel dat mensen een verkeerd beeld krijgen van zijn muziekkeuze. „Misschien vragen mensen zich dan af: nu wordt er muziek van Jezus bij Henny gedraaid, wat verbeeldt hij zich wel? Maar dat bedoel ik dus niet. In het nummer zingt Jezus voor zijn vader ’Ik sterf, maar laat me niet te lang wachten. Straks durf ik niet meer, want ik ben een mens.’ Dat vind ik zo mooi, geweldig. Mijn kinderen weten dat ook gewoon, er ligt een cd’tje klaar.”