Nieuws/Entertainment
3194442
Entertainment

Twee verdachten in zaak-Van Dam 2 weken vast

De politie in Amsterdam heeft twee verdachten opgepakt die de vader van Nicolette van Dam zouden hebben mishandeld tijdens een overval in Amsterdam-Zuid. De mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten de komende twee weken vast.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten 17 en 21 jaar oud en komen ze uit Amsterdam. Ze zijn woensdag aangehouden op verdenking van diefstal met geweld op de Apollolaan in Amsterdam, de dag dat René van Dam werd overvallen bij het Hilton Hotel. Uit privacy-overwegingen geeft justitie niet de volledige identiteit prijs van het slachtoffer. De woordvoerder zegt dat het slachtoffer een 62-jarige man uit Amsterdam is.

Manager Mike Dobbinga liet PRIVÉ in een verklaring namens Nicolette weten: „Afgelopen woensdag is mijn vader op klaarlichte dag door meerdere daders op brute en zeer gewelddadige wijze beroofd van zijn horloge. Hij heeft daarbij zwaar lichamelijk letsel opgelopen. Wij zijn er als familie kapot van en hopen op een goed en voorspoedig herstel. Gelukkig is mijn vader in beste handen. Wij blijven positief en daarnaast staat de Politie Amsterdam ons erg goed bij. In het belang van het onderzoek kunnen wij geen verdere uitspraken doen. Wij zijn een sterke familie en focussen ons nu op het herstel van mijn vader.”

René van Dam is gewond geraakt aan zijn kaken en gebit en moest aan zijn gezicht worden geopereerd.