Nieuws/Entertainment
3195024
Entertainment

R. Kelly voor rechter voor tien gevallen van misbruik

R. Kelly

R. Kelly

R. Kelly is officieel aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. Een rechter in Cook County heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, meldt de Chicago Sun Times op basis van rechtbankdocumenten. De zaak tegen de zanger gaat volgens de krant op 8 maart van start.

R. Kelly

R. Kelly

De advocaat van de zanger, Steven Greenberg, zei vrijdag dat hij nog niet op de hoogte was van de laatste ontwikkelingen. Greenberg heeft in het verleden gezegd dat Kelly elk vergrijp ontkent. Bronnen van de krant laten weten dat dat de aanklagers van Cook County op vrijdagmiddag een arrestatiebevel hebben aangevraagd.

Michael Avenatti, de advocaat die al maanden bezig is met een onderzoek naar de zanger, reageerde verheugd via Twitter. „Het is voorbij”, schreef hij. „Na 25 jaar van het seksueel misbruiken en mishandelen van minderjarige meisjes is de dag van afrekening aangebroken voor R. Kelly.”

De advocaat zei eerder deze maand dat er nieuw bewijsmateriaal was opgedoken tegen R. Kelly. Avenatti onthulde dat hij sinds april vorig jaar bezig is met het onderzoeken van een tot nu onbekende sekstape van de zanger met een minderjarig meisje.

Kelly ligt al jaren onder vuur vanwege het vermeende misbruik van vrouwen en minderjarige meisjes. Vorige maand laaide de storm weer op vanwege het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende vrouwen hem beschuldigen. De staat Georgia is naar aanleiding van de documentaire een strafrechtelijk onderzoek naar Kelly gestart.

Donderdag werd Kelly door nog eens twee vrouwen beschuldigd van misbruik. Zij vertelden op een persconferentie als tiener door hem te zijn misbruikt.