Nieuws/Entertainment
3195652
Entertainment

R. Kelly wordt zaterdag voorgeleid

De Amerikaanse zanger R. Kelly wordt zaterdag voorgeleid, zo maakte de aanklager in Cook County vrijdag bekend. In diezelfde regio, waar ook Chicago is gelegen, is een arrestatiebevel tegen de artiest uitgevaardigd. Kelly riskeert drie tot zeven jaar voor elk van de beschuldigingen tegen hem, aldus justitie.

Eerder op vrijdag werd bekend dat Kelly in tien gevallen officieel is aangeklaagd van seksueel misbruik. Volgens de Chicago Times gaat de zaak tegen de zanger op 8 maart van start. De advocaat van R. Kelly (52) gaf nog geen reactie.

Donderdag kwam naar buiten dat twee nieuwe vrouwen R. Kelly hadden beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag. De zanger ligt al jaren onder vuur vanwege het vermeende misbruik van vrouwen en minderjarige meisjes. Vorig jaar gingen er verhalen de ronde dat hij er een sekssekte op na zou houden, waarin vrouwen onder dwang zitten zonder enig contact met de buitenwereld.

Begin dit jaar laaide de storm rond R. Kelly weer op vanwege het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende vrouwen hem beschuldigen van misbruik.