Nieuws/Entertainment

Carice van Houten mist finale Game of Thrones

1 / 2

HBO

In Nederland is de ontknoping van het voorlaatste seizoen van Game of Thrones sinds maandagavond te zien. Carice van Houten, die zelf Melisandre speelt in de serie, wilde dolgraag kijken, maar heeft problemen met Ziggo waardoor ze alles moet missen.

1 / 2

HBO

Op Twitter schrijft Carice: „Beste meneer Ziggo, ik zou 't ook wel leuk vinden om de finale van Game of Thrones te bekijken, ik hoor allemaal goeie berichten. Maar ja.”

Een medewerker van de provider reageerde sportief: „Dat kan ik me goed voorstellen en wil ik je mee helpen. Wat is het probleem?” Of het nog goedgekomen is, wordt niet duidelijk.In Amerika zat zondagavond een recordaantal kijkers aan de buis gekluisterd voor de laatste aflevering. In de Verenigde Staten stemden 12,1 miljoen mensen af op de fantasyserie, meer dan er ooit eerder naar een aflevering keken.

HBO liet Amerikaanse media weten dat er tot nu toe zo’n 16,5 miljoen Amerikanen naar de ontknoping van het zevende seizoen hebben gekeken. Daarbij worden de kijkers naar de eerste herhaling en kijkers via de apps van de betaalzenders opgeteld bij de 12,1 miljoen Amerikanen die zondagavond voor de buis zaten.

De finale van het zesde seizoen trok 8,9 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Het vorige kijkcijferrecord voor Game of Thrones werd twee weken geleden geboekt, toen stemden 10,7 miljoen Amerikanen af op de serie.