Nieuws/Entertainment
320842
Entertainment

De Breij geeft concert voor kankerpatiëntjes

Met een speciaal benefietconcert in het Utrechtse TivoliVredenburg zamelt Claudia de Breij op 9 oktober geld in voor kankerpatiëntjes en hun ouders.

Claudia nam als beschermvrouwe van ’Stichting Mag ik dan bij jou’ het initiatief voor het concert. „Kinderen en kanker zijn woorden die ik liever niet in één zin zie. Dat dit af en toe wel gebeurt, is alleen te verdragen als er maximale veiligheid, troost en natuurlijk de allerbeste medische hulp wordt geboden”, aldus De Breij.

Met de opbrengsten wil de cabaretière ouders ondersteunen die gebruik willen maken van speciale ouder-kindkamers in het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Bianca Veenendaal van ’Stichting Mag ik dan bij jou’ vertelt aan Privé: „Met het ingezamelde geld kunnen ouders langdurig bij hun zieke kind verblijven, ook zij die het eigenlijk niet kunnen betalen. Denk aan het vergoeden van overnachtingen, maaltijden en parkeerkosten.”

Paul de Leeuw, Ellen ten Damme, Céline Janssen en Ernst Daniël Smid treden ook op tijdens het benefietconcert. Kaartjes kosten 45 euro. Hiervan kunnen ouders drie nachten bij hun zieke kind verblijven in een ouder-kindkamer.