Nieuws/Entertainment
3230374
Entertainment

Anouk: ’Mensen hebben problemen met mij’

Anouk, die erom bekendstaat geen blad voor de mond te nemen, windt er ook tegen haar eigen kinderen geen doekjes om. Als de zangeres iets vindt, dan zegt ze dat. „Mijn kinderen zijn het gewend. Ik ben gewoon direct”, zegt Anouk. „Als mijn dochter voor mij zingt en het is niet zo goed, dan zeg ik dat.”

De zangeres neemt vrijdag voor het eerst plaats in de rode draaistoel bij The Voice Kids. De jonge zangtalentjes hoeven niet te vrezen dat Anouk net zo direct is als tegen volwassenen bij The Voice of Holland. „Ik ben heel relaxed met deze kinderen”, vertelt de coach aan RTL Boulevard. „Ik kan ook niet all out gaan.”

Niet iedereen kan de eerlijkheid van Anouk waarderen. Dat de zangeres snel ’problemen heeft met mensen’ ontkent ze. „Het is eerder zo dat mensen dat met mij hebben dan ik met andere mensen. Waarschijnlijk haal ik dat in mensen naar boven.”

Eerder liet ze al in een interview met De Telegraaf weten het een ’verademing’ te vinden om kinderen te mogen coachen. „Het grote verschil met The Voice is dat de deelnemers daar soms doen alsof hun levens ervan afhangen: dít moet het moment worden. Kinderen hebben dat helemaal niet. Dat is echt wel een verademing. Op het moment dat het niet lukt is het ook oké”, aldus Anouk.

Het feit dat ze naast Ilse DeLange te zien is als coach in de kindertalentenjacht is geen probleem. Anouk postte jaren geleden een foto van een live-dvd van de zangeres in de vuilnisbak, maar dat hebben de dames achter zich gelaten. „Dat was gewoon een grapje”, reageert Anouk. „We zijn allebei volwassen vrouwen. Het is hartstikke relaxed.”