Nieuws/Entertainment
3236409
Entertainment

RTL stopt met RTL Late Night

Presentator Twan Huys.

Presentator Twan Huys.

Amsterdam - RTL stopt met RTL Late Night. Dat maakte RTL maandag bekend. Maandagavond zal de laatste aflevering van de talkshow worden uitgezonden.

Presentator Twan Huys.

Presentator Twan Huys.

„Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken”, zegt de 54-jarige presentator Twan Huys. Huys presenteerde het programma zes maanden lang nadat hij het stokje overnam van Humberto Tan.

Huys vervolgt: „Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet.” Met het eind van RTL Late Night stopt ook de huidige samenwerking tussen RTL en Twan Huys.

Reactie RTL

RTL-directeur Sven Sauvé: „Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden.”

Sinds Twan Huys het stokje van Humberto Tan heeft overgenomen, zijn de kijkcijfers al nooit geweest wat men er bij RTL ongetwijfeld van verwachtte en werd er voortdurend gespeculeerd over hoe lang Huys zou mogen doorgaan. Toch sprak RTL tot heden altijd nog vertrouwen in de presentator uit.

De directeur spreekt nu ook waardering uit. „Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open.”

Was het voormalig programmadirecteur van RTL Erland Galjaard die voor zijn overstap naar Talpa Twan Huys nog naar RTL haalde, zijn vertrek vindt nu plaats onder diens opvolger Peter van der Vorst, die per 1 maart programmadirecteur is bij de zender.

Vanaf dinsdag zendt televisiezender RTL4 vanaf 22.30 uur nieuwe afleveringen van Een Nieuw Leven In De Zon uit.