Nieuws/Entertainment
323662093
Entertainment

Tim Akkerman ontdaan, hoopt volgend jaar alsnog Jezus te spelen

Tim Akkerman

Tim Akkerman

Tim Akkerman ziet zijn droom in duigen vallen, nadat dinsdag bekend is geworden dat The Passion dit jaar definitief niet doorgaat vanwege het coronavirus. Aan Omroep West laat hij weten dat hij ’echt even ontdaan was’ toen hij het nieuws te horen kreeg.

Tim Akkerman

Tim Akkerman

„Ik was heel teleurgesteld, even in mineur”, zegt de acteur die de hoofdrol van Jezus kreeg toebedeeld in het musicalspektakel.

Na een nachtje slapen gaat het iets beter met de zanger. „Dan ga je toch relativeren. We hebben een heel mooie periode achter de rug. We hadden al dingen van tevoren opgenomen en dat was een heel mooie ervaring. Het is uiteraard jammer. Ik heb hier ontzettend naar uitgekeken.” Ook noemt Tim het besluit zuur voor de mensen die aan The Passion hebben meegewerkt. „Hier zijn heel veel uren in gestoken. Maar als je naar het grotere geheel kijkt, dan denk ik dat er wel ergere dingen zijn op dit moment”, zegt hij tegen Omroep West.

De zanger, die de Passion-hoofdrol een mijlpaal in zijn muzikale carrière noemt, heeft te horen gekregen dat wellicht dezelfde cast gaat werken aan de editie van 2021. „Ze hebben me gevraagd deze datum in ieder geval vrij te houden volgend jaar. Het zou mooi zijn om het dan alsnog te doen. Met hetzelfde team, zoals het had moeten zijn. Maar je weet niet hoe dingen lopen. Misschien heb ik dan wel een wereldhit en ben ik de wereld over aan het reizen.”

Alternatief

De organisatie liet eerder deze week nog weten dat het evenement eventueel zonder publiek zou plaatsvinden, maar dat plan is nu ook van de baan. De EO wil toch een ander soort uitzending rond The Passion verzorgen, en vroeg fans van The Passion dinsdag om hulp bij het samenstellen daarvan.

EO-baas Arjan Lock zei op Radio 1 dat hij het belangrijkste vindt dat op 9 april ’het verhaal wordt verteld dat we willen delen’. „The Passion gaat over alleen gelaten worden, over verdriet, angst, twijfel hoe het nu verder moet. Het zijn in deze tijd meer dan ooit vragen waar mensen mee zitten, en het verhaal geeft op al die vragen antwoorden.”