Nieuws/Entertainment
3241147
Entertainment

Twan Huys: ’Het was stormachtig, een wilde achtbaan’

Maandagavond kwam er een einde aan RTL Late Night. Presentator Twan Huys noemde het stoppen van het programma „óntzettend jammer.”

Aan het einde van de aflevering, waarin onder anderen Van Dik Hout en Ilse Warringa te gast waren, richtte Twan zich tot de kijker. Hij zei dat hij en de redactie er alles aan gedaan hadden om de juiste formule te vinden. „We hebben hard gewerkt om er een succes van te maken. Het was een onwijs groot avontuur dat gepaard ging met risico’s.”

Twan gaf verder aan geen spijt te hebben dat hij het stokje van Humberto Tan heeft overgenomen. „Als je een hoge berg beklimt, weet je ook nooit of je de top haalt. Het was stormachtig, een wilde achtbaan. Ik vond het heel heftig, maar ik heb geen spijt van dit avontuur.”

Aan het einde van het programma kreeg de presentator een staande ovatie van zowel de gasten als het publiek.

Twan Huys neemt afscheid van zijn gasten

Twan Huys neemt afscheid van zijn gasten

Maandagochtend werd bekend dat er een einde kwam aan RTL Late Night. Huys presenteerde het programma zes maanden. RTL-directeur Sven Sauvé liet in een reactie weten: „Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden.”

Twan Huys heeft een contract van drie jaar bij RTL. Of hij andere programma’s gaat presenteren of dat de overeenkomst wordt ontbonden, is nog niet bekend.

Vanaf dinsdag zendt televisiezender RTL4 vanaf 22.30 uur nieuwe afleveringen van Een Nieuw Leven In De Zon uit.